Binero Group söker colocation-säljare

Binero Group expanderar kraftigt och Binero Solutions bygger därför upp en ny supervass säljavdelning som ska ta oss in i framtiden.

Hos oss på Binero Group händer det massor av spännande saker. Vi har precis flyttat till ett helt nyrenoverat kontor i Alviks Strand med direkt utsikt mot Stockholms inlopp. Dessutom lanserade vi nyligen Binero.Cloud – det helsvenska och klimatmarta alternativet till de amerikanska molnjättarna. Och som om det inte räckte så har vi under 2018 också byggt ett av världens absolut modernaste och miljövänligaste datacenter norr om Stockholm, där vi erbjuder våra kunder högpresterande moln-, server- och colocation-tjänster. Och det är där du kommer in i bilden.

Har du tidigare erfarenhet av b2b-försäljning av IT-tjänster? Förstår du colocation på djupet och kan förklara fördelarna på ett enkelt sätt för kunden? Då är du säljaren vi söker för placering på vårt huvudkontor i Stockholm.

Om tjänsten

Ditt fokus kommer att vara försäljning av colocation-tjänster där du äger hela säljprocessen från kartläggning och prospekting till att ro affärer i hamn. Målet är att vägleda kunden fram till rätt lösning utifrån de förutsättningar som finns och på så sätt skapa affärer, långsiktiga relationer och ta ansvar genom att hjälpa kunden att utveckla eller förbättra sin digitala resa. Som säljare hos oss arbetar du med att utforma lösningar som bidrar till högsta möjliga kundnytta baserat på kundens krav och vår expertis.

Du arbetar mot en personlig budget med telefon, e-post och webb som verktyg för att skapa möten med kunder. För att förstå och leverera rätt IT-lösningar och förstklassig service kommer du kontinuerligt delta i interna och externa vidareutbildningar inom IT. Du kommer arbeta nära försäljningschefen och andra relevanta resurser i teamet – vilket skapar trygghet för dig i din roll, och gör det lättare för dig att alltid hitta bästa tänkbara lösning för kunden.

I rollen som säljare kommer du:

Bearbeta prospekt genom samtal, e-post och webb
Bearbeta inkomna leads från nya kunder
Driva försäljningen och självständigt föra dialog med kunden
Planera, genomföra och följa upp kundbesök
Identifiera kundbehov
Förklara nyttan av tjänsterna på ett språk som kunden förstår
Arbeta fram lösningsförslag utifrån dialog med kund och hjälp av kollegor
Skapa offerter via interna system
Presentera, förhandla samt driva affärer till avslut
Delta i marknadsaktiviteter och säljkampanjer
Rapportera försäljningen till försäljningschef

Om dig

Vi söker dig som har flera års erfarenhet av b2b-försäljning inom IT-branschen, helst med inriktning mot colocation- och serverlösningar.

Du är tävlingsinriktad, har högt ställda mål och är övertygad om att hårt arbete lönar sig. Du ser alltid till kundens bästa. Du arbetar självgående men har även lätt för att samarbeta i såväl försäljningsteamet som i tillfälliga konstellationer. Du gillar hög aktivitetsnivå, ett tydligt fokus på rätt saker och förstår att många möten med kunder, fysiska eller digitala, är vägen till bättre affärer. Du anser också att det är viktigt att analysera och följa upp ditt arbete för att öka och förbättra din träffsäkerhet. Vi förväntar oss, och uppmuntrar, att du kommer med idéer och nya tankar kring försäljningen och dess processer för att utveckla bolaget och dig själv.

Det är även meriterande om du har eget nätverk i IT-branschen samt relevanta utbildningar. Men den viktigaste egenskapen är din förmåga att ta kontakt med nya tänkbara kunder och skapa relationer!

Om oss

Binero Solutions är specialister inom moln-, hosting-, drift- och klienttjänster. Vi tillhandahåller tjänster både fysiskt på plats hos kunden, i molnet eller via hybridlösningar. Fokus ligger på säkerhet, tillgänglighet och flexibilitet som paketeras på ett enkelt och förståeligt sätt för kunden. Binero Solutions utgörs idag av varumärkena Externit, Levonline, Crystone och Space2u. Tillsammans skapar vi ett unikt erbjudande med det bästa från våra egna datacenter kombinerat med molnlösningar och infrastrukturlösningar med möjlighet att koppla samman lokala kontor direkt i molnet. Vi tillhandahåller med andra ord ett komplett utbud av IT-tjänster för såväl det lilla som det stora företaget, och erbjuder support både på plats hos kunden och via vår kompetenta servicedesk.

Hos oss ingår du i en företagskultur som ständigt fokuserar på kundnytta, vilket vi är övertygade om är nyckeln till tillväxt både för våra kunder, vårt bolag och för dig som individ. Hos oss finns goda möjligheter för dig att utveckla både din säljförmåga och din tekniska kompetens och att ta kliv uppåt i din karriär!

Var med och skapa magi och fortsätt bygget av ett Sveriges ledande och mest spännande IT-bolag – tillsammans med människor som älskar sitt arbete.
Vi har kul på jobbet och vill att du ska trivas!

Vår värdegrund:

Vi respekterar varandra
Vi delar med oss av vår kunskap
Vi uppmuntrar varandra när vi gjort något bra
Vi stöttar varandra
Vi firar när vi når framgångar
 

Start: Omgående med hänsyn till ev uppsägningstid.
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Kontorstider, 08.00-17.00.
Plats: Stockholm.

Vi erbjuder goda lönevillkor i form av fast grundlön + förmånlig provision, kompetensutveckling samt övriga villkor enligt ö.k.

Kontaktperson:
Patrik Axelsson Försäljningschef
070 885 47 05 patrik.axelsson@binero.se
Skicka din ansökan, CV och personligt brev, till jobb@binerogroup.com